A lengyel AIREM játékfejlesztő csapat szerint van még kihasználható potenciál a Fűrész filmekre hajazó túlélő-horrorokban.

Hogy ez mennyire igaz, azt már a játékosoknak kell eldönteni, de tény, hogy attól még, hogy a történet egy ilyen Fűrészes környezetben játszódik, a logikai fejtörők és a hangulat még nagyon is jó lehet.

Play with me game screenshot

A játékosnak egy veszélyes pszichopata világában kell helytállnia, ahol a csapdák miatt lassan, de biztosan halad a teljes őrület felé. Hogy mindezt megakadályozza, a túlélés mellett ki kell derítenie, hogy ki áll e mögött az őrület mögött. A rázós úton haladva a játékos több, szintén elrabolt személlyel is összekerülhet. Ilyen esetekben eldöntheti, hogy segít-e rajtuk vagy sem. Ha sikerül megmenti őket, akkor később egy nehezebb fejtörőnél felhasználhatjuk a segítségüket. Megeshet azonban, hogy egy-egy csapdát könyebben megoldhatunk, illetve kikerülhetünk, ha hagyjuk meghalni az illetőt. A döntés tehát a játékos kezében van.

Play with me game screenshot

A logikai fejtörők megoldásai a helyszíneken található tárgyak helyes felhasználásából állnak. Kombinálni a tárgyakat nem igazán kell, de csak a játékoson áll, hogy egy-egy tárgyat mire tud majd felhasználni. Hogy még érdekesebb legyen a játék, ezért egy esetleges újrajátszásnál, a tárgyak random módon generálódnak.

Play with me game screenshot

A puzzle-k mellett a játékosnak figyelnie kell a karaktere mentális nyugalmi állapotára is. Ezt a játékba épített virtuális mobiltelefonnal tudja szabályozni, amiken üzeneteket olvashat, vagy kikapcsolódásként lejátszhat egy játékot is rajta - kérdés, hogy egy ilyen dolog mennyire tud reális lenni egy ilyen kiélezett szituációban.

Ha a fenti leírás alapján megtetszett a játék, akkor irány a STEAM áruház, ahol 8.49 euróért a tiétek lehet.