Néhány családi titkot talán jobb békén hagyni, és nem zargatni akkor sem, ha egy nap rejtélyes dobozokat találunk a padlásunkon. Az Open Roads karakterei azonban másképp döntenek.

Egy szép őszi napon Tess Devine és anyja, Opal, gondosan elrejtett, régi jegyzeteket és leveleket fedeznek fel a házuk tetőterében. A bennük talált információk mélyen gyökerező családi titkokra, és évtizedeken át tartó betörésekre utalnak, valamint egy elveszett kincsre, valahol a kanadai határ közelében. Tess kapcsolata az anyjával soha sem volt egyszerű, de egy időre el kell ásniuk a csatabárdot, mert együtt indulnak el a múltba vezető úton, amelyet soha nem fognak elfelejteni.

A játékot jegyző Fullbright stúdió nem tartozik a kispályás narratív játékokat fejlesztő csapatok közé. Eddigi két ilyen játékuk elég nagy port kavart a kalandjátékok világában. Az egyik a még 2013-ban megjelent Gone Home, a másik pedig a sci-fi vonalat képviselő Tacoma volt. Az eddigi infók alapján játékmechanikai szempontból nem számítunk különösebb meglepetésre, de izgalmas és érdekes történetmesélésre annál inkább.

Ahogy a fentebb említett előző játékaik, úgy az Open Roads is egy belső-nézetes, 3D-s játék lesz, viszont a karakterek mindegyike – és a videó alapján az animációk is – teljesen kézzel-rajzoltak lesznek. Na és persze az is egy nagy változás hozzájuk képest, hogy ezúttal kapunk egy mellékszereplőt is, Opalt, aki majd saját gondolataival is színesíti a narratívát.

A két karaktert egyébként viszonylag neves színészek alakítják. Opalt Keri Russel (The Americans, Star Wars Episode IX, Felicity), és a lányát Tesst pedig Kaitlyn Dever (Unbelievable, Booksmart, Uncharted 4, Justified).

A játék valamikor 2021-ben érkezik, egyelőre csak Windowsra, Xbox Series X/S-re és Playstation 5-re.