Egy oktató jellegű kalandjáték érkezett november 27-én az App Store-ba Claudine Lundgren és csapata, a Lundgraph jóvoltából, amely az Inka Birodalom kulturális értékeivel és némi misztikummal ismerteti meg az érdeklődőket.

A címszereplő utolsó inka császárt elfogták, és hogy garantáljuk épségét, felkerekedünk T'ira, a királyi láma társaságában, hogy aranyat keressünk, amivel megválthatjuk az uralkodó szabadságát. A dolgokat bonyolítja egy bandita, aki egy olyan titokzatos urna után kutat, ami teljesíti a tulajdonosa egyetlen kívánságát, és nem mellesleg ehhez T'ira testvérét is ellopta, hogy sikerrel járjon.

A tizenötnél is több helyszínt tartalmazó belső nézetes, fix képekkel operáló point-and-click játék alapvetően könnyed fejtörőket és szórakozást ígér, de különböző opciókkal a játék nehezíthetővé válik, ha valaki inkább Myst-szerű élményre ácsingózik.

Ami leginkább különlegessé teszi első blikkre a játékot, az a megvalósítás: a készítők a saját, Peruban készített fényképeikből alkották meg a környezetet, a karaktereket pedig agyagból formálták meg, festették ki, majd fotózták le a játékhoz, amiket szükség szerint utólagosan animáltak is. A folyamatról egy pár perces videót is megosztottak a fejlesztők.

A Lundgraph elsődleges célja a továbbiakban, hogy Windowsra és Macre is átültessék alkotásukat. Bízzunk benne, hogy megvalósulnak terveik!