A This Bed We Made a neo-noir filmekből, az 1950-es évek pulp fiction regényeiből és néhány nevesebb narratív videójátékból merít ihletet.

A cselekmény egy Sophie Roy nevű, kíváncsi természetű szobalány körül forog, aki a Clarington Hotelben dolgozik. Az egyik teljesen átlagos munkanapján az 505-ös szobában egy fura, vörösen izzó fényre lesz figyelmes. Az, amit odabent talál, arra sarkalja őt, hogy nyomozni kezdjen a szobában lakó, különös fickó után.

A készítők elmondása alapján a játékkal azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy rámutasson az emberek sokszínűségére, az olyan tulajdonságainkra, amiket általában elrejtünk mások elől, mint például a szexuális orientáltság, a mentális betegségek, stb. A játékos sok szempontból úgy fogja érezni magát, mintha egy Alfred Hitchcock-filmbe csöppent volna bele, aminek érzése nem csak a krimi és a rejtély miatt alakul ki, hanem az ismerős látvány, a hangok és a díszletek miatt is, amelyeket általában csak az 1950-es évek filmjeiben szoktak feltűnni.

A játékosok Sophie-ként a Clarington szobái és a vendégek holmijai között szimatolhatnak, hogy megismerhessék a színes szereplőgárdát, és fényt derítsenek a zárt ajtók mögött zajló életükre. Eközben egy sötét rejtélyre is rábukkannak, és a játék szerteágazó narratív struktúráját kihasználva kulcsfontosságú döntéseket hozhatnak, amelyek nagyban befolyásolják a rejtély kibontakozását.

Az is a játékosokon múlik majd, hogy minden szemszögből megvizsgálják a nyomokat, megoldják a rejtvényeket és diszkréten kezeljék az ügyet. Mivel egy szállodai szobalány szerepét veszik át, ezért nem lesz hiány a rendetlenségből, amit akár fel is takaríthatnak. Azonban óvatosnak kell lenniük, mert egy makulátlan szoba akár még gyanúba is keverheti Sophie-t.

A This Bed We Made című nyomozós kalandjáték még idén megjelenik, és a demóját akár már most is kipróbálhatjátok a Steamen keresztül.