Öt évnyi fejlesztés és egy sikeres Kickstarter kampány után, végre megjelenik a KAPIA.

Nagy dolog ez egy kétfős (egy házaspár) fejlesztőcsapattól, és még ha nem is lesz tökéletes a játékuk a megjelenéskor, a belefektetett munkájuk miatt mindenképp dicséretet érdemelnek.

A KAPIA története: Amikor egy intelligens fertőzés átveszi az irányítást a világhatalmak felett, háború tör ki, ami a fennmaradt populációt védőkupolák alatti életre kényszeríti. A káosz közepette Stefan – egy nyugdíjas pilóta és nagyapa – vállalja a felelősséget a konfliktus megszüntetéséért. Még nem is sejti, de a legerősebb szövetségese épp a kis unokája, Reny lesz.

A játék a hagyományos point and click stílust követi, könnyen elérhető, legördülős leltár mechanikával. A fejlesztők azonban, hogy egy kicsikét felturbózzák a régi sémát, egy belső-nézetes, közeli menüvel is kiegészítették a rendszert, amelynek segítségével különböző tárgyakkal léphetünk majd interakcióba. Ezen felül azokra a játékosokra is gondoltak, akik esetleg kontrollerrel, a kanapén elterülve szeretnek játszani, aminek köszönhetően a gamepadok is teljes támogatást kaptak.

A történet során egyébként mindkét szereplőt irányítani fogjuk majd, és ezáltal kétféle szemszögből is megismerhetjük KAPIA világát. A fejlesztők a játék írásakor a logikára és a sokszínűségre koncentráltak, és a hagyományos kalandjátékokhoz hasonlóan a legtöbb rejtvény tárgyakhoz kötődik, de vannak beszélgetős rejtvények és egy csomó logikai minijáték is.

Ami a grafikai megvalósítást illeti, a 2 For 2 csapata egy különleges egyveleget gyúrt össze a középkori építészet és a futurisztikus kütyük sokaságából. Intelligens robotok járkálnak a kézzel faragott kőből készült utcákon, energiatárolók világítják meg az antik lámpákat, és írógépek szolgálnak beviteli eszközként a nagy teljesítményű számítógépekhez.

Ha valakinek meghoztuk a kedvét a játékhoz, akkor az már most kipróbálhatja a játék demóját, amit innen tud letölteni. A végleges verzió 2022. január 25-én érkezik Steamre.