Amikor egy sima éjszakai látogatás szó szerint világ körüli utazássá válik. ...És lehet, hogy az időben is visszalépünk egy kicsikét.

A Macabre Museum egy 1-4 játékos kooperatív horror-kalandjáték, amelyben a játékosoknak a fejtörők megfejtésén és a rejtély kibogozásán kívül a túlélés lesz a legnagyobb feladatuk. A cselekmény egy különleges, vagy inkább egy hátborzongató múzeumban játszódik, ahonnan már évek óta rejtélyes körülmények között eltűnt emberekről, furcsa zajokról és kísérteties szellemek megjelenéséről számoltak be. Ennek ellenére a Királyi Természettudományi és Kultúrtörténeti Múzeum végre megnyitja kapuit, és itt a lehetőség, hogy mi is meglátogassuk.

A frissen alapított indie stúdió, a Different Monster örömmel jelenti be első játékukat, a Macabre Museumot, amely elmondásuk szerint egy izgalmas horror-kalandjáték lesz, amelyben a játékosok olyan régi világokba látogathatnak el, mint az ókori Egyiptom, vagy a történelmi Mezo-Amerika.

A Macabre Museumban három barátunkkal együtt csatangolhatunk, illetve menekülhetünk a 4 játékos kooperatív módban, de ha nem találunk játszótársaink, akkor egyedül is végigjátszhatjuk majd az alkotást. Persze csak akkor, ha elég bátrak leszünk ahhoz, hogy egyedül barangoljuk be a hátborzongató termeket. Ha ismerősökkel játszunk majd, akkor könnyebb dolgunk lesz, mert a fejtörőket közös erővel is megoldhatjuk. A Macabre Museum azonban nem csak a közös kalandra és az időutazásra épít.

– Nagy hatással voltak ránk a nosztalgikus filmek és tévéműsorok, valamint az az érzés, amit akkor érzel, amikor egy múzeumban sétálsz, és elképzelted, mi történne, ha a múmia a vitrinben hirtelen felébredne – mondja a Different Monster kreatív igazgatója, aki szerint – Nagyon izgatottak vagyunk, hogy bejelenthetjük a Macabre Museumot, és megoszthatjuk a játékközösséggel, hogy min dolgozunk. Ez a bejelentő videó csak a kezdet, és alig várjuk, hogy hamarosan mindenkinek többet is megmutathassunk belőle!

A Macabre Museumról a hivatalos oldalon tudhattok meg többet, illetve a Steamen akár a kívánságlistátokra is dobhatjátok azt. Megjelenési dátummal sajnos még nem tudunk szolgálni nektek.