Annyit elöljáróban elárulhatunk, hogy vicces és idegesítő egyszere. :-)

Miután végigjátszottam, és írtam egy bemutatót a The Longing című játékról, megnéztem, mi van még a készítők repertoárjában. A Studo Seufzról van szó, egy háromemberes kis cégről, akik a játékok mellett animációkat és rövidfilmeket készítenek.

Ők maguk úgy jellemzik a játékot, mint egy komikus jelenetekkel teli roguelite kalandot, amiben egy veszélyes toronyból kell elmenekülnünk és ahol minden lehet fegyver, illetve úgy néz ki, mint egy rajzfilm és olyan, mint egy vicc. Hozzáteszik még, hogy „Üsd-vágd!” Magam sem tudnám jobban jellemezni eme produktumot, úgyhogy akár be is fejezhetném a cikket. De azért még pár részletet megosztanék.

Egyértelműen a gegekre épít, ez az első perctől kezdve látható. Aki nem bírja ezt a kissé debil humort, ne is próbálkozzon vele. Hősünk mindig pucéran kezd (gyengébb idegzetűek a meztelenséget elrejthetik egy szívecskés boxer alá a „butt on/off” opcióval…) de a haja az mindig pacek. Egy torony tetejéről indulva haladunk egyre lejjebb, amíg meg nem halunk, ami számtalanszor és változatos módon be fog következni. Ez az elején olyan Cat Mariós érzés, de később rájövünk, hogy mindenre van megfelelő recept, csak ki kell tapasztalni. Ettől függetlenül néha az idegbaj kerülgetett, mikor váratlan módokon sikerült megförmednem.

Lucky Tower Ultimate - screenshot 1

Ha elbuktunk, kezdjük újra a torony tetején egy szál semmiben. Menet közben szinte mindent felvehetünk, ami vagy fegyverként (fél tonnás üllő), vagy páncélként (méhkas a fejünkre húzva) szolgálhat a továbbiakban. Életerőnket a fogaink száma mutatja. Egyéb tárgyak is akadnak, amik egy részének használata még nem tiszta, sőt, rejtvényeket is kapunk. Ahogy néztem, a tartalom folyamatosan bővül.

Lucky Tower Ultimate - screenshot 2

A kinézet is a rajzfilmekre hajaz – egyszerű, kézzel rajzolt. Semmi extra, a célnak megfelelő. Szerencsére szinkront is kapunk. Főhősünk hangját jól eltalálták, hozza a macsó lovag stílust. Több más szereplő is beszél, bár keveset – mégsem egy narratív kalandjátékról van szó. De mindenképp feldobja az élményt, ahogy az egyéb környezeti hangok is.

Többet nem is érdemes róla mondani, a trailer megnézése és 10 perc játék után mindenki el tudja dönteni, érdekli-e a cucc. Slashy-slashy! :-)