Az elmúlt években újra aranykorukat élik a pixeles kalandjátékok, és a jó hír az, hogy nagy részük igazán jól is sikerül. A minap egy új játékkal bővült a pixeles lista.

Főhősünk Neil Conrad, CDI (Central Department of Investigation) ügynök. Amikor egy nap egy gyilkosság hírére ébred, még csak nem is sejti, hogy hamarosan nem csak a saját életét forgatja fel az ügy, de az egész Naprendszerét. Neilnek  kérdéseket kell feltennie, bizonyítékokat kell gyűjtenie és össze kell raknia a darabkákat, hogy a sötét ügy végül felfedje magát… vagy nem. A történet ugyanis olyan irányba folyik, amilyen döntéseket meghozunk.

Bár a pixel alapú grafika a klasszikus point and click kalandjátékokat idézi, a fejlesztők ígérik, hogy a grafikán kívül semmi retró nem lesz benne. Nincs egérrel való ide-oda klikkelgetés, helyette billentyűzetes WASD, vagy kontroller irányítást kínálnak. Ezen kívül ismétlődő beszélgetéseket sem találunk majd benne, de a beszélgetéseknek ennek ellenére is nagy hatása lesz a történet alakulására, ugyanis lesznek kemény döntések, amik gondolkodásra késztetik majd a játékost. Ezek a döntések aztán a játék előrehaladtával egyre nehezebbek lesznek. A választás a játékosé, de az igazság az, hogy néhány kérdésre nincs helyes válasz. Elárulod az egyik barátod, hogy megvédd a családod? Veszélybe sodrod a szeretteid a közbiztonságért cserébe? Megtartod a békét, vagy helyette felfeded a szörnyű, világrengető igazságot?

A Steamen már most a kívánságlistátokra helyezhetitek.