A Sierra On-line cég alapítói titokban egy új videojátékon dolgoznak.

A 90-es évek eleji kaland és point-and-click játékainak legendás alakjait gondolom senkinek sem kell az AG.hu-n bemutatni, ezért is óriási értékű ez a hír számunkra, hogy Ken és Roberta Williams, a Sierra On-Line legendás alapítói visszatérnek a játékfejlesztéshez egy vadonatúj, eredeti projekttel.

A YouTube-on található Space Quest Historian szerint Ken és Roberta Williams fél éve titokban egy vadonatúj videojátékon dolgoznak. Bár a kapott tippnek egy ideig még maga a videós sem igazán hitt, de később a friss hírt nem más, mint maga Ken Williams erősítette meg a YouTube-os tartalomkészítőnek adott válaszában. A veterán fejlesztő bejelentette, hogy a projektet a következő hónapokban fogják leleplezni, de nyilvánosan egyelőre semmit sem osztanak meg vele. Williamsék valószínűleg júliusban vagy augusztusban kezdenek bétatesztelőket toborozni játékukhoz. Sajnos a Sierra legendás alapítói nem fejtették ki bővebben, hogy miről szól a cím, de legalább megerősítették, hogy egy egyjátékos játékról van szó, amely egy kis projektként indult, jellegzetes Sierra stílusban.

A titokzatos projekt legnagyobb részét Marcus – az animációkért és 3D modellekért felelős fickó – és Ken Williams – programozás – vállalta magára, míg Roberta leginkább csak tippeket ad és igazából csak kis mértékben veszi ki a részét a munkából. Az is kérdéses még jelenleg, hogy egyáltalán kalandjáték, illetve point-and-click születik-e a projektből, hisz a Sierra stílus igazából bármit jelenthet, mert rengeteg féle játékot készítettek és adtak ki a csúcskorszakukban. De bármi is legyen a projekt, az ilyen legendás nevek miatt izgatottan várjuk a végeredményt.