A Gamescomon elhangzottak alapján nagyon úgy néz ki, hogy a Supermassive Games megpróbálja játékosabbá varázsolni az egyébként eléggé egyhangú játékmenettel rendelkező antológiáját.

Az utóbbi évekre a The Dark Pictures Anthology az egyik leghíresebb horror-sorozattá vált a játékvilágban. Viszont ez nem jelenti azt, hogy az egyik legjobb is lenne. Elég sok gyermekbetegségtől szenved, és mindeddig nem igazán tűnt úgy, hogy a Supermassive Games bármit is változtatni akarna az alaprecepten, amit még az Until Dawnban fektetett le. A sorozat ismerős horror részleteket vesz elő, és megpróbál friss csavart adni nekik. Ráadásul a játékaikban a dolgok nem egészen azok, aminek első pillantásra látszanak. Az eddigi részekben volt már szellemhajó, boszorkányváros, sumér átok, és most a kísértetházon a sor a The Devil In Me című részben.

A történet középpontjában az amerikai sorozatgyilkos, H. H. Holmes áll majd, aki életében nemcsak gyilkos, hanem szélhámos is volt, és akit végül 1896-ban végeztek ki. Halála előtt 27 gyilkosságot vallott be, de egyes spekulációk szerint ez a szám valójában a 200-at is elérheti. Az életéről szóló információk nagy része persze túlzó, és ez lesz az, amire az új rész is építeni fog.

A játékosok egy filmesekből álló csoport tagjait irányítják majd, akik dokumentumfilmet akarnak forgatni annak az épületnek a hű másolatában, ahol Holmes gyilkolt, és ahol állítólag különböző csapdákat, kínzóeszközöket és még sok minden mást tartott. Holmes egyébként azt vallotta, hogy az ördög vezette a gyilkosságokra, és innen ered az epizód címe is. A játék megpróbálja hűen visszaadni az épületet, amely tele lesz különböző csapdákkal, amelyek halálos veszélyt jelentenek a karakterekre.

A The Devil In Me-ben a fejlesztők néhány játékmeneti újdonsággal is készülnek a rajongóknak. A játékidőt 7 órára nyújtják, és ezúttal fejtörőkből is jóval több lesz, mint az előző részekben. E mellé kapunk végre egy valódi, a kalandjátékokból is jól ismert leltárt, ahová a karakterek a különböző tárgyakat helyezhetik el, hogy később majd, egy másik helyszínen felhasználhassák őket. A játékban ismét lesz többjátékos mód is, így nem lesz muszáj csak egyedül döntenünk a filmesek sorsáról, hanem barátaink kezébe bízhatjuk az életüket. Persze a jól bevált játékelemekről sem feledkeztek el, és rengeteg döntés, többfajta befejezés és újrajátszhatósági lehetőség vár majd ránk november 18-án, amikor is a The Devil In Me hivatalosan megjelenik.