A Tails: The Backbone Preludes címre keresztelt előzményrész ismét a narratívára és a döntésekre helyezi a hangsúlyt. Csak reménykedni tudunk, hogy az előző részben felmerült rahedli kérdésre végre talán választ is kapunk.

Az első rész ugyanis mindössze átlagosra sikeredett Trish beszámolója szerint, és a legnagyobb gond éppen a cselekménnyel volt, jobban mondva a benne szereplő ténykedések miértjével és megmagyarázásával. Viszont a grafikája és a soundtrackje csuda jó volt, amik valószínűleg most is a toppon lesznek.

Az új részben 4 karakter köré épül a történet, mégpedig Howard, Renee, Clarissa és Eli köré, akik közül az első három nevet már valamennyire megismerhettük az előző részben. A karakterek mindegyike olyan körülmények közé kerül, amelyeken nem tudnak változtatni. Howard és Larry két főiskolai barát. Clarissa egy olyan bűnügyi család örököse, amelyet a teljes kegyetlenség jellemez. Renee részmunkaidős újságírónő és háziasszony, aki személyes céljainak eléréséért küzd. Eli pedig egy tudós, aki olyan felfedezést tesz, amely hamarosan az egész világot megváltoztatja.

Az antropomorf karaktereket felvonultató és disztópikus Vancouverben játszódó sztori most sem a vidámságról fog szólni, és olyan kérdéseket feszeget, hogy mi tesz minket azzá, akik vagyunk, vagy hogy hogyan határozza meg a múltunk a jövőnket. Az eredeti Backbone eseményeihez vezető történetekben a játékosok átélhetik a főszereplők életének kulcsfontosságú pillanatait, az önmegvalósítás vagy akár a pusztulás útjára terelhetik őket, és első kézből tapasztalhatják meg egy visszafordíthatatlan változás küszöbén álló világ egyre növekvő fájdalmait.

A fejlesztők elmondása szerint a teljes Tails: The Backbone Preludes játékukat már a legelejétől a többszöri végigjátszásra tervezték. Mivel a lényeg ezúttal is a narratíván lesz, ezért ezt a döntési lehetőségekkel szeretnék elérni, ergo, bármit is teszünk majd a játékban, az hatással lesz az adott szereplő sorsára. Ehhez jön még az interaktivitás felturbózása is, miszerint rengeteg mindennel interakcióba lehet majd lépni a játékban, kezdve a hétköznapi feladatokkal, mint például a házi gyík takarítása és etetése, a városi nevezetességek javításáig vagy vandalizmusáig.

A Tails: The Backbone Preludes 2023-ban érkezik, egyelőre csak Steamre.