A Nekcom és a 2PGames nemrég jelentette be a DYING: 1983 című új, belső-nézetes horror-kalandjátékukat, amely 2022-ben érkezik ideiglenes exkluzív címként PlayStation 5-re.

Ebben a rémálomszerű szabadulószobás videójátékban a játékosok egy szürreális világban, egy sor szobát kutatnak át, hogy megoldják a sok fejtörő mögött lapuló rejtélyt. A franchise előző fejezetéhez hasonlóan – DYING: Reborn – itt is egy titokzatos halfejű lény és még több rémséges szörny követi majd lépteidet, hogy elrettentsenek a kiszabadulás gondolatától.

Ebben a fejezetben a játékos egy kétes hírű orvost követ nyomon, akit egy titokzatos szervezet keres fel, hogy vegyen részt egy titkos nyomozásban. Miután elérik a találkozójukra kijelölt kutatóintézetet, az orvos rájön, hogy valami nagyon, de nagyon furcsa dolog történik ott…

A kínai stúdió a múlt pénteki Gamescomon mutatott be egy új gameplay trailert, amelyben a DYING: 1983 hivatalos szereplőgárdájának szinkronhangjait is felfedték: Miyuki Sawashiro (Fatal Frame IV, Catherine, Danganronpa) és Shunsuke Takeuchi (NEO: TWEWY, Genshin Impact, Danganronpa), két elismert színész, akiknek nagy tapasztalatuk van az anime és a videójátékok szinkronizálásában.

A játék 2022-ben érkezik PS5-re, és mivel egy ideiglenesen exkluzív címről van szó, ezért a PS4 és a PC-s megjelenés csak némileg utána lesz elérhető (egyelőre nincs dátum).