Lesz mit játszani ebben a dögmelegben.

Kezdjük a legismertebbikkel, amely a rengeteg elnyert díj miatt valószínűleg az Outer Wilds lesz, és amihez ZéBé készítette el a fordítást. Az Outer Wilds a 2020-as BAFTA Games Awards-on a legjobb játék díját nyerte el, a Giant Bomb, a Polygon, az Eurogamer és a The Guardian által pedig 2019-ben az év játékának választották. Ez a belső-nézetes, színtiszta 3D-s játék, egy végtelen időhurokban rekedt naprendszerről szól, melynek bolygói tele vannak rejtett helyszínekkel, amelyek az idő múlásával változnak.

Nulladik a The Turing Test után ismét egy kalandjáték fordítással ajándékozott meg bennünket, mégpedig a hasonlóan sci-fi és a teljesen 3D-s Deliver Us The Moon magyarításával. A játék egy apokaliptikus közeljövőben játszódik, ahol a Föld természeti erőforrásai kimerültek. Az energiaválság megoldására törekedve a globális hatalmak létrehozták a Világűrügynökséget, és a Holdon ígéretes új energiaforrásra leltek. A Világűrügynökség kolonizálta a Holdat és létrehozta rajta főbázisát. Egészen addig minden rendben is volt, amíg egy végzetes éjszakán minden kommunikáció megszakadt a Földdel, és az energiaforrás odaveszett. Most, évekkel később, a Föld utolsó űrhajósának bőrébe bújva az a feladatod, hogy kiderítsd, mi történt, és megmentsd az emberiséget.

Ha valamelyikőtök viszont csak egy sima point-and-clickre vágyik – ami ráadásul ingyenes – akkor neki ott lesz a Billy Masters Was Right című retró kalandjáték, amelyben egy fiatal srác szeretné végre bebizonyítani a világnak, hogy neki bizony igaza van. És mi más lenne erre jobb alkalom, mint egy sorozatgyilkos kézre kerítése. A játékot egyébként nem csak azért érdemes kipróbálni, mert ingyenes – és mert mától az AG.hu jóvoltából magyar nyelvű is –, hanem mert a 2020-as AGS-díjátadón 3 díjat is bezsebelt: Legjobb karakter, Legjobb rövid játék, Legjobb fejtörők. A játékot innen tudjátok letölteni.