Az „Ezzel játszottunk” rovatnál már legutóbb is kikandikáltunk a játékok nyújtotta keretek közül, úgyhogy az átnevezés mellett döntöttünk.

Tyucsev
Kipróbáltam az agyzsibbasztó Lucky Tower Ultimate és a Vadvilágban játszódó nyomozós kaland, a Moses & Plato: Last Train to Clawville demóját. Hosszabb kihagyás után folytatódott a Darkest Dungeon II teleregény: jó egy hónap szünet után a második bosson is túl vagyok. Viszont messze még a vége. Ezen kívül egy -hogyan is fejezzem ki magam- erősen erotikus vizuális novella trilógiájának az utolsó részét fejeztem be. :-P

Olvasnivalónak tudom ajánlani Mark Gungor: Férfi agy, női agy című könyvét. Ő amúgy lelkipásztor, de nagyon humorosan tudja előadni a férfi-női kapcsolat és a házasság mikéntjét. Betekintést nyerhetünk kicsit a másik gondolkodásába. Folyamatosan jön az “És tényleg!” érzés. Házasulandóknak kötelező, mint ahogy az Esküvő című szám is. :-)

Nekiálltam a Fallout sorozatnak is. Egyelőre még nem végeztem, de nem értem a hype-ot. A történet kezd egész jól kibontakozni, de nem minden szereplő van jól kidolgozva és tele van értelmetlen, vagy logikátlan dolgokkal. A látvány viszont hozza a játék fílingjét.

Princze
Nálam ezúttal a nyomozásé volt a főszerep: volt Duck Detective: The Secret Salami, Still Life, Kathy Rain Director’s Cut, de ha nagyon szigorúan vesszük, a Baldur’s Gate 3-ban is nyomozni kell, miképp szabaduljunk meg a bennünk lévő parazitától :D

Összesen két filmet láttam a hónapban, de abból is csak egy volt friss élmény, amit viszont jó szívvel tudok ajánlani, s ami nem más, mint a Ryan Gosling és Emily Blunt főszereplésével készült A kaszkadőr, ami egy izgalmas, vicces és látványos popcorn-mozi. Kipróbáltam a Unmatched: Legendák ligája társast, de nem elvitatva érdemeit, nekem személy szerint nem igazán tetszett. Valahogy a direkt konfrontációs játékok nem jönnek be.

Trishike
Játék fronton nálam elég érdekesnek mondható a hónap, bár a legtöbb időt egyhuzamban az 1000xResisttel töltöttem, ami egy meglepően pozitív csalódás volt a számomra. Emellett kis halom régi kalandot próbáltam ki, ugyanis készülök egy cikkel vagy videóval (azt még nem sikerült lebokszolnom magammal, hogy melyik legyen), amiben azt fogom boncolgatni, milyen lehetőség van mobilon/tableten kalandozni, ha valami többre vágyunk, mint ami a ScummVm-mel elérhető játékkatalógust jelenti.

Vicces, de jelenleg egy olyan regényt olvasok, ami lazán kapcsolódik a kalandjátékokhoz: Terry Pratchett maestrótól az Őrség! ​Őrség! című igen mókás eposzát, aminek egyes elemein alapul ugye a legelső Discworld játék (hmm, ezt a szériát is ismételnem kéne, főleg, hogy végre megy mai számítógépeken is tökéletesen a Discworld Noir!). Néznivalóban se távolodtam el annyira a kedvenc hobbinktól, ugyanis a Castlevania spin-off anime, a Nocturne közepén tartok, ami az egyik legjobb részen, a Symphony of the Night-on alapul. Kifejezetten jót tett neki, hogy a sztori immár a 18. században, méghozzá a francia forradalom idején játszódik, ennek ellenére mégis jóval kevesebb benne a politikai ármánykodás, mint az anyaszéria utolsó évadjaiban. Gyönyörű animáció, kedvelhető karakterek és látványos animáció jellemzi, és nem más, mint Báthory Erzsébet a főgonosz vámpír benne!

Rowli
Továbbra sem tud megfogni az új játékok többsége. A Horizon: Forbidden Westet végül töröltem, mert abszolút unalmas lett a felétől. A Ghost of Tsushimát kábé 1 órát bírtam nyomkodni, és ezalatt szerintem mindent láttam, amit nyújtani tud. Szóval inkább visszatértem a régebbi játékokhoz, amiket anno imádtam, és kezdetnek telepítettem az Uncharted 4-et, amit végül el sem indítottam, mert eszembe jutott, hogy tavaly nyáron időhiány miatt abbahagytam a Marvels Midnight Sunst, szóval helyette inkább azt toltam. Azért tetszik ez a kártyás, körökre-osztott, 3D-s mix, mert nem igényel sok időt. A harcokat viszonylag gyorsan le lehet tudni benne, ezért naponta csupán egy félóra is elég belőle.

És ha már mindenki elkezdett filmeket és könyveket is sorolgatni, akkor nem maradok ki belőle én sem. :) Most épp James Clavelltől pótolom az A sógunt. Kábé a felénél tartok, és eddig nagyon tetszik, főleg az akkori japán kultúra bemutatása. Nem ismertem a regény, a sorozat hívta fel rá a figyelmemet, amit viszont direkt nem néztem még meg.

Filmek közül a Furiosát emelném ki, amit moziban láttam. 2 óra elvetemült akció Fury Road módra. Akinek tetszett a FR szerintem nyugodtan üljön be rá, moziban extra élmény.