Valószínűleg ez az első ilyen próbálkozás a videójátékok piacán.

Az interaktív-filmek lényege, hogy a nézők a film közben felugró döntésekre klikkelve tudják módosítani annak cselekményét. Élőszereplős módban ez már akár lerágott csontnak is számíthat, de ezúttal egy sokkal kreatívabb megoldással állt elő a brit Fogtown Games csapata, akik csak emiatt a projekt miatt hozták létre a stúdiójukat. Mégpedig azzal, hogy a valódi színészeket bábokkal helyettesítik, valamint, hogy az ilyen filmekre jellemző sötét, nyomott hangulatot a nevetésre cserélik.

Egyébként ez az interaktív-bábfilm inkább csak bónuszként készül ahhoz a sorozathoz, amiért ezt az egészet létrehozni kívánják, és a gyűjtés is lényegében inkább a sorozatnak szól. De ennek ellenére szerintem megérdemel egy kis felhajtást itt nálunk is, mert az eddig napvilágot látott videók és képek alapján egyértelműen minőségi munkával van dolgunk, és a készítők mindenképp megérdemelnek egy esélyt a sorozat-, illetve játékrajongkóktól.

A készítők elmondása szerint a Fogtown az első olyan tévéműsor, amely ujjbábokkal készül. Egy szórakoztató és izgalmas nyomozós vígjátéksorozatot terveznek, amelynek középpontjában a zseniális (de eléggé szórakozott) Sherblock és hűséges társa, Blockson áll. Hőseink félelmetes és különc bűnözők garmadájával szállnak szembe, bizarr ügyeket oldanak meg, és csúsznak el elég sokszor a banánhéjakon.

"A Fogtown a legmodernebb virtuális produkciós technikák erejét és a kézzel készített bábok időtlen báját ötvözi. Célunk, hogy a történetmesélésnek ezt a hagyományos formáját a modern világba vigyük azáltal, hogy bábszínészeinket valós idejű 3D-s háttér előtt filmezzük ugyanazt a technológiát használva, mint a Mandalorian sorozat is használt."

A Seed&Spark oldalán futó gyűjtésbe ezen a linken keresztül tudtok bekapcsolódni, és ha magát a játékot is beszeretnétek zsákolni, akkor készüljetek fel, hogy minimum 35 dollárt kell a közösbe dobnotok.