A készítők úgy döntöttek, hogy epizódonként fogják kiadni a játékukat a Steamen.

Nem sokszor történik ilyesmi egy hagyományos point-and-click esetében, és főleg nem egy sikeres Kickstarter gyűjtést is megélt projektnél. Oké, volt nekünk annak idején a Broken Age, amely két részre osztott megjelenéssel érkezett, de azért ott sem epizodikus megjelenésről volt szó. Érdekes lesz megfigyelni, hogy mennyi tartalmat lesznek képesek a fejlesztők egy-egy epizódba pakolni, és hogyan oldják meg az egyes fejtörőket (gondolok itt például a felvett tárgyakra és használatukra), epizódokra szétbontva.

A Plot of the Druid egy tipikusan debil, humorral teli, hagyományos kalandjáték lesz, rengeteg fura és vicces karakterrel és fejtörővel. Az alkotás egyik érdekessége, hogy a játékos eldöntheti, hogy emberként vagy vadállatként kezeli-e a helyzetet. Vagyis, talán nem is annyira vad, de egyedi képességekkel rendelkező állatként. A játékot az Adventure4Life Studios készíti, akiknek a neve azért lehet ismerős számotokra, mert ők voltak azok, akik az Indy 4 Remaster fan-projekten dolgoztak, ami ugye nem igazán tetszett a Disney jogászainak és lelőtték a projektet.

Hogy miért döntöttek az idő előtti megjelenés mellett, arról a csapat vezetője Yakir számolt be a játék Steam közösségközpontjában. Elmondása szerint mivel az első epizód már készen van, és a többi epizód elkészítése még el fog tartani egy ideig, ezért szerinte felesleges megváratni a rajongókat. Másrészről meg, így legalább az első epizód visszajelzései alapján a többi epizódot még jobbá tudják majd tenni. A Kickstarter oldalukon azt is bejelentették, hogy a játék zenéjét a Lost in Play zeneszerzője, Alon Kaplan szerzi.

Az első epizód november elsején érkezik Steamre, de ha kedvetek van, akkor az ingyenes prológust akár már most is kipróbálhatjátok.