Azt már egy ideje tudni lehet, hogy a Disney komolyan gondolja ezt a játékosdit (elvégre imádják fejni a Star Wars tehenét ugye), amit az is bizonyít, hogy nemrég újraindította a Lucasfilm Games brandet, ami bár a múltja ellenére most közvetlenül nem fejleszt semmit, de több izgalmas projektet is felügyel. Azt eddig is lehetett tudni, hogy az EA és az Ubi is nagyban dolgozik valamin az árgus tekintetük alatt, ahogyan azt is, hogy a Quantic egy akció-kalandot készít, amiből legalább láthattunk egy CG-trailert, ha mást nem is. A mai napon pedig meglepően kis csinnadrattával közreadta az egeres cég, hogy megbízták Ron Gilbert stúdióját, a Terrible Toyboxot, hogy készítsen egy, a Star Wars világában játszódó hagyományos pixelkalandot.


Blacktail - screenshot 01


A sivatagban egy régi ismerőssel is találkozhatunk

A játék történetéről nem sokat lehet tudni azon kívül, hogy a 2019-esben nyílt Csillagok Háborúja tematikájú vidámpark, a Galaxy's Edge ihlette, így többek között meglátogathatjuk majd a Black Spire Outpost névre hallgató sivatagi városkát, ahogy több híres, a filmekből és könyvekből származó helyszínt is. A történet szerint egy Kuare’o Aperira nevű csempészt alakíthatunk majd, akivel az Első Rend által vesztegzár alá helyezett bolygóról kell kijuttatnunk a galaxis fekete piacain tetemes szabványkreditet érő helyi állatkülönlegességet, a vörösesszínéről ismeretes halakat, a hopu whero-kat. Ezt persze nem nézi jó szemmel az Első Rendnél jó pontot szerezni próbáló alvilág sem, így az itteni jabba ráküldi Aperira-ra a Black Spire legjobb fejvadászát, Ana Tolla-t.

Blacktail - screenshot 01


Kalandjaink során direkt a játékhoz tervezett űrhajóba, a C-Fighterbe is bepattanhatunk

A tervek szerint valamikor jövő tavasszal érkező kaland teljes mértékben kézzel rajzolt lesz (ahogy a képeken látjuk, nem is akármilyen minőségben) és a Thimbleweed Park továbbfejlesztett pixelpornó engine-jét fogja használni, de marad a klasszikus igés rendszer, mégsem kapjuk meg sajnos a Sam and Max éra jobb egérgombos módszerét, amit pár éve demóztak Gilberték. A játékmenet szerencsére marad sima point and click kaland, azonban bepattanhatunk majd a csempészhajónkba, amivel a modern időkhöz illően QTE-jelenetekben lovagolhatjuk majd meg a hiperűrt.

A Ron Gilbert's Star Warsnak már el is készült a főcímdala

A kaland csak is Nintendo Kapcsolóra lett eddig bejelentve, de azon is csak egy Dos emulátort futtatva lesz hajlandó elindulni, így igen szokatlan módon tört masina szükséges majd a futtatásához.