Az Ubisoftté lett a feladat, hogy a mozivászonról a konzolokra ültesse át a különös bolygó, és annak még különösebb lakóinak új történetét.

Minden idők egyik legnagyobb filmje az Avatar, és elvileg már nem sokat kell várnunk a folytatásaira – kb. egy évet, ami már nem olyan sok ahhoz képest, hogy mióta forgatják. Annak idején, amikor az első film megjelent, szintén kiadtak mellé egy videójátékot, de sajnos nem sikerült valami emlékezetesre. A film jogait birtokló Disney valószínűleg úgy döntött, hogy itt az ideje félredobni a spórolást, és a következő Avatar játék elkészítésével a Ubisoftot bízta meg. A francia stúdió pedig a svéd Massive Entertainment mellett döntött, akik azelőtt olyan címeken dolgoztak mint a Ground Control, World in Conflict, és a Tom Clancy's The Division 2. Sőt, ha igazak a pletykák, akkor a stúdió az Avatar mellett egy nyílt világú Star Wars játékon is dolgozik. A Massive ügyvezető igazgatója, David Polfeldt korábban azt mondta, hogy a stúdió elég nagy ahhoz, hogy mindkét játékon egyszerre dolgozzon, és a csapat reméli, hogy a projektekkel új utakra léphetnek.

– Mindig arra törekszünk, hogy együttműködjünk alkotótársainkkal, hogy emlékezetes élményeket nyújtsunk a játékosoknak, és hihetetlen világokba merítsük őket, ahogy azt a Lightstormmal, a Lucasfilmmel és a Disneyvel való csodálatos együttműködésünk is mutatja. Együtt olyan projektekre összpontosítunk, amelyek a nyílt világok és a játékosok e világokba való elmerülésének határait feszegetik, és ez az irány rendkívül jól illik az Avatar és a Star Wars gazdag univerzumához – mondta Polfeldt.

Tehát az igazság az, hogy a Massive nem egyedül dolgozik a projekten, hanem olyan stúdiók fogják a kezét, mint a Lightstorm Entertainment és a Disney.

A 2021-es E3-on leleplezett Avatar: Frontiers of Pandora játékban a játékosok a címadó Pandora világát fedezhetik fel, miközben a harc az őslakos na'vi idegenek és az emberi betolakodók között dúl. Az Ubisoft elmondása szerint a játék „egy élő és reaktív világot fog tartalmazni, amelyet egyedi lények és új karakterek laknak”. Kalandunk fő célja, hogy visszaszorítsuk a bolygót fenyegető militarista RDA erőket.

Az Avatar: Frontiers of Pandoráról igazából még nem sokat tudni, és egyelőre még csak tippelgetni tudunk, hogy milyen játék is lesz valójában. Mivel az Ubisoft játékáról van szó, ezért nem lennénk meglepve, hogy ha egy Pandorán játszódó Far Cry lenne a végeredmény, egy picikét kalandosabb, felfedezősebb beütéssel. 

A játék egyébként kizárólag új generációs konzolokra és PC-re készül, és valamikor 2022-ben, kb. a filmmel egyidőben jelenik majd meg.