A kaland és szimulátor elemeket keverő játékban a világ különböző tájain tomboló, természeti katasztrófák miatt bajba jutott állatokat kell majd kimentenünk.

Az Animal Rescue-ban a játékos egy állatorvos bőrébe bújva próbálja megmenteni a katasztrófa sújtotta területeken bajba jutott állatokat. Ezzel azonban még nem ér véget a munkája. Azután, hogy kimenti az állatokat, törődnie kell velük, és az állapotuktól függően ápolnia kell őket. A játék a szimulátorok és kalandjátékok világát próbálja keverni, tehát a játékosnak oda kell figyelnie a saját életére is, valamint új eszközöket kell vásárolnia, plusz nem mellesleg, ki kell építenie a megfelelő orvosi ellátásra alkalmas helyszíneket is.

A játék különböző, változatos helyszínekre kalauzolja majd az állatorvosnak állt játékosokat. Ellátogatunk egy trópusi szigetre, a kanadai erdőkbe, a végtelen szavannákra, de jéggel és hóval borított területekre is.

Rafał Jelonek, az Ultimate Games S.A. egyik tagja szerint, nem csak maguk a helyszínek lesznek változatosak, de mindegyik helyszín saját katasztrófával fenyeget, ezért a játékosnak mindig más és más problémával kell majd megküzdenie. Hogy csak egy párat említsünk, lesznek vulkánkitörések, homokviharok, hurrikánok, vagy szimpla erdőtüzek is. De ugyanúgy a megmentésre váró állatok fajtáit is próbálják a lehető legszínesebbé várázsolni.

Mindezek mellett a játék dinamikus időjárást, terepjáró gépkocsi irányítást és annak fejlesztését ígéri.

Animal Rescue - állatmentés

A játék megjelenése jövő év utolsó negyedévében esedékes, mégpedig PS4, PS5, PC, Xbox One, Xbox Series X/S és Switch eszközökre. Addig is, ha érdekel a játék, a Steamen a kívánságlistátokra helyezhetitek.