Egy igényes, kézzel rajzolt, klasszikus point-and-click van készülőben a német Christoph Schultz boszorkánykonyhájában.

Christoph Schultz szóló fejlesztő 2021-ben mutatkozott be a kalandjátékok műfajában a Cleo című humoros point-and-clickjével. De míg az első játéka egy felülnézetes pixel-art alkotás volt, az A Pretty Broken Adventure teljesen eltérő megjelenést hoz magával.

Sajnos egyelőre nemcsak a történet részletei homályosak, de még maga a fejlesztő is csak egy „durva vázlatot” alakított ki róla, amely várhatóan menet közben „organikusan fejlődik”. Annyit viszont tudni lehet, hogy három játszható karaktert kapunk majd, akik egy „őrült utazásra indulnak egy életvidám fantáziavilágban, ahol bármi lehetségesnek tűnik”. De amikor a három jóbarát elszakad egymástól, meg kell találniuk a módját, hogy újra összejöjjenek, és remélhetőleg majd azt is felfedezik, hogy miként juthatnának haza.

A Pretty Broken Adventure - screenshot

Az A Pretty Broken Adventure-nek eddig a külalakja a legnagyobb erénye, amely nagyon kellemesen megrajzolt, rajzfilmszerű hatással bír, nem beszélve a karakterdizájnról, ami az első screenshotok alapján szintén nagyon jópofa lesz. Játékmechanikai szempontból egy teljesen hagyományos point-and-click játékkal lesz dolgunk, amelynek világát Walter Moers művei, a Sam & Max Hit the Road és a Toonstruck című klasszikus kalandjátékok, valamint az 1980-as évek kreatív fantasy filmjei – Labirintus, A sötét kristály, A végtelen történet – ihlették. A készítő elmondása szerint a játék világa olyan, mintha minden olyan fikció vagy mese elemei, amit gyerekkorodban olvastál összeolvadtak volna, és valami olyanná váltak, ami valahogy ismerősnek tűnik, de mégsem hasonlít ahhoz, amit eddig tapasztaltál. Rengeteg váratlanra számíthatunk majd a történetben, amely nem hajlandó túl komolyan venni magát, bármennyire is „epikusak, bizarrak és hihetetlenek” lesznek az események.

Ilyen korai stádiumban még nincs megjelenési dátum, de az A Pretty Broken Adventure már most a kívánságlistátokra tehető a Steamen. Továbbá, ha érdekel titeket a játékok fejlesztése, akkor érdemes követni Schultz fejlesztői naplóit, amikből havonta egyet mindig kiereszt a YT csatornájára.