Ahogyan a '90-es években, így mostanság is előfordul, hogy a játékfejlesztőket megihleti a Monkey Island világa. Ez történt a FocusHillGames egyszemélyes indie csapattal is, ami a Monkey 2 stílusában alkotott egy kellemes pixelmókát, amiben egy kalózos témájú parkban kalandozhatunk.

Ha már olyan alaposan kiveséztük, mekkora hatást gyakorolt a Monkey Island a cseh játékfejlesztésre, akkor miért ne hoznánk még egy hírt a sorozat rajongóinak? Múlt hónapban megjelent ugyanis a Pirate Theme Park: A Short Adventure, amit a LeChuck’s Revenge fináléjában látható vidámpark inspirált.



Az alkotó Paul Edward elmondása szerint mindössze 4 hónap alatt rakta össze a játékot az Adventure Game Studio programban, igaz, a hátterek elkészítésében segítségére volt a LeonardoAI. Ennek köszönhetően a játék kizárólag az Itch.io oldalán vásárolható meg, mindössze 6$-ért.

A játék egy, a parkban elveszett kisfiúról szól, akinek segítenünk kell megtörni a rászórt varázslatot, hogy elszökhessen erről a furcsa helyről. A készítő elmondása alapján a játék nagyjából 1-2 óra alatt játszható végig. Ha szeretted Guybrush kalandjait, mindenképpen sasold meg a Pirate Theme Park előzetesét!